Moped körkort Borås

Utbildning

Moped

Moped

För att få påbörja sin utbildning måste alla under 18 år ha medgivande från sin vårdnadshavare. Detta sker antingen vid inskrivningen eller genom intyg som lämnas till trafikskolan senast samma dag som utbildningen påbörjas. Ska ni ta körkort för moped klass 1 (AM) så behöver ni göra ett syntest och ansöka om körkortstillstånd. Det kan vi självklart hjälpa er med på kontoret! Tänk bara på att ta med legitimation och glasögon eller linser om ni använder det.

När ni skriver in er får ni en inloggning till elevcentralen. Här ska ni göra instuderingsfrågor och övningsprov. Sedan börjar utbildningen med två stycken teorilektioner på 4 timmar vardera. När hälften av delproven är klara är det dags att påbörja den praktiska utbildningen och boka in teoriprovet.

För moped klass 1 börjar den praktiska utbildningen med en timmas körning på manöverbanan, där man lär sig de grundläggande körkunskaperna. Sedan har man ytterligare minst tre timmars körning ute i blandad trafikmiljö, så som stadstrafik och landsväg.

Moped klass 1

  • Kan även kallas AM eller EU-moped
  • Man måste ha körkortstillstånd för att få börja övningsköra
  • Konstruerad för 45km/h
  • Måste ha registreringsskylt
  • 15 år
  • Teoriprov görs på trafikverket

Pris 5500 kr

Läs mer om moped klass 1 HÄR!

Så här bokar du din första körlektion

Mopedkurs

För att kunna boka körlektionen måste du vara inskriven och ha en inloggning som elev på trafikskolan.
Du skriver in dig genom att kontakta oss via e-handel, e-post telefon eller att besöka oss på trafikskolan.

Boka Mopedkurs