MC KÖRKORT Borås

Utbildning

MOTORCYKEL

1
Timpris
60 min körning
1050 SEK
1
Trafik
Körlektion i trafiken
700 SEK
1
Riskutbildning 1
Del 1
850 SEK
1
Riskutbildning 2
MC
3000 SEK
1
Biträde vid uppkörning
Ej privat
1400 SEK
10
Bronspaket
Teori + 10st trafiklektioner + risk 1
9050 SEK
20
Silverpaket
Teori + 20st trafiklektioner + risk 1
15850 SEK
30
Guldpaket
Teori + 30st trafiklektioner + risk 1
22750 SEK
30
Platinumpaket
Teori Premium + 30st trafiklektioner + risk 1 & 2 + Biträde vid uppkörning
26950 SEK
1
Mc-körkortsbok
Körkortsbok för MC
295 SEK
1
Körkortsboken
Körkortsboken
350 SEK
1
Bokpaket
Mc-körkortsboken, körkortsboken, vägmärken och vägmärkestest
800 SEK
1
Allt i ett (EC Premium)
Via elevcentral
1,800 SEK

MC - STARTPAKET

MC – Guldpaket

 • Teori
 • 30st trafiklektioner
 • Risk 1
22.750 SEK
Alla priser är inklusive moms

Trafikverkets Teori- och körprov avgifter tillkommer (Körkortsportalen) Ta ditt körkort med oss & ha kul på vägen – det är vårt måtto på Nya Trafikskolan, Borås Räntefri avbetalning via Resurs Bank Hos oss ska alla som vill kunna ta körkort i Borås. Därför kan du välja räntefri avbetalning via Resurs Bank när du tar körkort … läs mer

LÄS MER OM PAKETET
MC – Silverpaket

 • Teori
 • 20st trafiklektioner
 • Risk 1
15.850 SEK
Alla priser är inklusive moms

Trafikverkets Teori- och körprov avgifter tillkommer (Körkortsportalen) Ta ditt körkort med oss & ha kul på vägen – det är vårt måtto på Nya Trafikskolan, Borås Räntefri avbetalning via Resurs Bank Hos oss ska alla som vill kunna ta körkort i Borås. Därför kan du välja räntefri avbetalning via Resurs Bank när du tar körkort … läs mer

LÄS MER OM PAKETET

Motorcykel

Det första steget för att få börja övningsköra är att ansöka om körkortstillstånd. Ett körkortstillstånd krävs för att få köra på körskola samt vid privat övningskörning hemma.

För att ansöka om körkortstillstånd klicka på denna länk eller ring oss så hjälper vi dig: www.transportstyrelsen.se

När det är dags att komma igång med din teori och körning är du varmt välkommen att besöka oss. Vi skriver in dig och du får alla uppgifter som du behöver för att kunna börja din utbildning, både den teoretiska och den praktiska! Teori och körlektioner bör genomföras samtidigt för att ni ska få ut så mycket som möjligt av er utbildning.

Vi har flera olika startpaket där vi har kombinerat teori och körlektioner för att det ska finnas bra lösningar för alla. Välj mellan 10, 20, 30 eller 40 körlektioner beroende på vad som passar just dig! När du ska boka in dina lektioner är det bra om du har med dig ditt schema så att vi kan hitta tider för körning som inte krockar med jobb/skola.

När du genomfört båda riskutbildningarna och är klar med teorin på elevcentralen bokar vi in ditt kunskapsprov som genomförs på Trafikverket. När den teoretiska delen är godkänd bokar vi in uppkörningen. Innan det praktiska provet åker ni tillsammans med er lärare upp till manövreringsbanan för uppvärmning innan provet kan börja. Vi tar hand om er hela vägen!

Så här bokar du din första körlektion

För att kunna boka körlektionen måste du vara inskriven och ha en inloggning som elev på trafikskolan.
Du skriver in dig genom att kontakta oss via e-handel, e-post telefon eller att besöka oss på trafikskolan.

Teori

Via vår elevcentral får ni tillgång till övningsprov. Detta innebär att ni själva kan välja vart ni vill sitta och plugga, det enda som behövs är tillgång till internet. Ni är alltid välkomna att sitta hos oss och plugga i lugn och ro, antingen vid datorerna eller om ni vill sitta i soffan och läsa i boken. När ni är här och pluggar finns Rebecca alltid till hands om ni behöver hjälp med någonting.

Riskutbildning

Riskutbildning 1 och 2 är två obligatoriska kurser som alla behöver gå innan man kan göra kunskaps- samt körprov.

Del 1 är en teoridel på 3 timmar och 20 minuter som handlar om risker vid mc-körning. Med fokus på; val av utrustning och motorcykel samt hur man undviker onödiga risker.

Del 2 är den praktiska delen av riskutbildningarna. Denna görs oftast mot slutet av utbildningen då man kan hantera motorcykeln ordentligt. Man tränar manövrering och bromsning och går igenom ytterligare risker i trafiken, allt för att öka medvetenheten vid körning.

Om du vill göra riskutbildning del 2 med oss men för övrigt kör privat är det viktigt att du kan följande:

 • Bromsa i 70km/h
 • Kunna krypköra
 • Kunna göra en undanmanöver

Som privatist måste man ha med sig en egen motorcykel och godkänd utrustning till utbildningen. Det är viktigt att motorcykeln är godkänd för den aktuella behörigheten, skattad och besiktigad. Den personutrustning som krävs är:

 • Intergralhjälm, ex, crosshjälm eller liknande
 • Jacka och byxor för mc-körning (skinn/gortex)
 • Handskar
 • Ryggskydd
 • Mc-stövlar

Våra motorcyklar

Vi utbildar på obegränsad samt begränsad behörighet.

Som elevmotorcyklar har vi valt Hondas “brukscyklar” cbf 600 (obegränsad och cbf 500 (begränsad). Båda modellerna är oerhört driftsäkra, lättkörda och perfekta att börja sina första mil som motorcyklist på! Vi har givetvis valt dessa med omsorg då båda är utrustade med ABS- låsningsfria bromsar samt att den obegränsade har elektroniskt insprut vilket gör att den klarar dagens höga avgaskrav.