Simulator-utbildning

Utbildning

Simulator

Nya Trafikskolan erbjuder

Simulator

För bil ett fullskaligt träningsverktyg för utbildning av bilförare som tar användaren utan förkunskaper genom en steg-för-steg inlärningsprocessbaserad på branschens utbildningsplan. Med grafik i världsklass, autentiska funktioner och köregenskaper skapar en mycket realistisk upplevelse. Simulatorn är utrustad med hängande pedaler, manuell eller automatisk växellåda, justerbar ratt och trepunktsbälte. Bilsimulatorn är VR-ready, vilket innebär att man kan köra med VR glasögon, detta ger möjlighet att ytterligare förbättra verklighets känslan av att sitta i en riktig bil.

Utbildning med simulator

Varför simulering i utbildning? – Bättre elever genom fler och effektivare övningstimmar. Simulering är ett sätt att återskapa en verklig situation i en kontrollerad miljö. En simulator ger användaren möjlighet till effektiv träning på ett tryggt och säkert sätt. Låga kostnader och positiva miljöaspekter är andra stora fördelar.

Säkerhet – Eleverna tränar i en trygg och säker miljö som dessutom gör dem mer avslappnade med en effektivare inlärning som resultat. De kan öva svåra situationer och moment utan att riskera person- och fordonsskador.

Effektiv utbildning – Simulatorer gör att fler elever kan öva på egen hand i olika väderförhållanden utan lärarens närvaro, oavsett årstid och väderlek. Läraren har tillgång till elevernas resultat och kan efteråt följa upp och utvärdera elevernas körning och färdighet i analysverktyget. Det finns också möjlighet att öva speciella moment och situationer som är svåra att skapa i verkligheten.

Miljöfördelar – En simulator konsumerar bara el och inga fossila bränslen i körning vilket gör att klimatpåverkan är minimal jämfört med ett riktigt fordon. En investering i simulering bidrar tydligt till en bättre miljö.